De lift brengt je tot in het appartement


Vorstelijk wonen Keizersgracht

Vorstelijk wonen aan de Keizersgracht

De entree van dit vier verdiepingen tellende pand aan de Keizersgracht, is ingetogen en naast prachtig gerestaureerd, ook gemoderniseerd. De lift brengt je tot in het appartement. De harmonica deuren zijn prachtig uitgevoerd en mogen gezien worden. Uiteraard is er ook een opgang per trap, maar met boodschappen is de lift een welkome luxe. 

Dit appartement omarmt je als een warme jas

De langgerekte keuken met groen marmeren werkblad is een echte blikvanger. De losse inductie kookplaten zijn prachtig verwerkt in het blad. De keuken strekt zich uit tot in de woonkamer, waar het de functie heeft van een dressoir. Het volume waar de liftschacht zich in bevindt heb ik bekleed met leer. De achterwand van de nis parallel aan de keuken is afgewerkt met messing, wat voor een warme gloed zorgt wanneer het licht er langs strijkt.

Achter de langgerekte keuken ligt deze slaapkamer. Dit appartement heeft er twee! Onder de nok bevindt zich een ware mini spa, in combinatie met een tweede slaapkamer. Aan weerszijde van de nok kan je of onder de douche stappen of in het tweepersoons bad. Beide zijn prachtig afgewerkt met travertin, een zoetwaterkalksteen waar ik graag mee werk, gelieft om zijn grove textuur en aardse kleurschakering. Alle kranen zijn uit de collectie van Samuel Heath en uitgevoerd in messing. Het creëren van een dergelijke sfeer blijft een genot om te doen. 


Fotografie: Rob Kater Photography