Werelds wonen in twee klaslokalen


Loft in voormalige school

Werelds wonen in twee klaslokalen – Amsterdam

Op een prachtige plek, niet ver van Carré, zijn diverse loft-appartementen gerealiseerd. Op uitnodiging mocht ik er een vormgeven. Het appartement bestrijkt maar liefst twee klaslokalen. Door de hoogte van 4,7 meter biedt het de mogelijkheid de slaapkamer en badkamer als een volume in de ruimte te plaatsen door middel van een entresol.

De hoge ramen brengen veel daglicht binnen, maar een hoge ruimte vraagt ook om iets extra’s. In het trappenhuis hangt een prachtige lamp, gemaakt van bamboe. Deze lamp zag ik op een beurs in Parijs en heb hem voor deze plek op maat laten maken. Aan de wanden heb ik op subtiele wijze lichtpunten aangebracht. Sommige benadrukken de hoogte, andere brengen een wand tot leven, zoals de gefrijnde bakstenen wand, waarover een cement sluier is gezet om de uitstraling wat zachter te maken.

Een fijne, ongedwongen sfeer,
een stukje Ibiza aan de Amstel

De gekozen materialen en het kleurgebruik, zijn geïnspireerd op de huizen op Ibiza. Dit zorgt voor een fijne, ongedwongen sfeer. Heel blij ben ik met de hexagon tegelvloer, die overgaat in de planken vloer.

Vanuit de slaapkamer houd je contact met verdieping er onder. De stalen pui met ramen loopt van de vide vloer tot aan het plafond, waar de balken in het zicht zijn gebleven. Een leuk detail is dat er vensters open kunnen, iets waar ik nog steeds heel blij van kan worden. Het zegt iets over hoe hier gewoond en geleefd wordt, dit appartement ademt. De badkamer maakt deels deel uit van de slaapkamer, de wastafel hangt aan de achterwand, waar om de hoek een doucheruimte is gesitueerd.


Betrokken partijen :
Aannemer: Maverickbouw
Bouwkundige: Joe Webb Design
Staalwerk: Laska Staal
Interieur aankleding in samenwerking met:
Morph Design 
Links & Co.
Taatsdeuren met scharnieren van Frits Jurgens
Horizontale jaloezieën: Sunway
Lamp entrée hal: Forestier

Fotografie: Rob Kater Photography