Ruimte, licht en een geweldig uitzicht


Grandioos penthouse

Licht en ruimte zijn de grootste luxe – Amsterdam

Dit loft appartement heeft werkelijk alles. Ruimte, licht en een geweldig uitzicht. Over de volle lengte van het appartement loopt een prachtige gang. Je komt aan met de lift, die geheel in stijl is afgewerkt met stalen harmonicadeuren. Aan weerszijde van de gang kan je een niveau omhoog. De trap heb ik opgebouwd uit volumes van massief hout en travertin. Ik heb altijd al een trap op deze manier willen toepassen en hier kan je een dergelijk statement maken. Beide zijden zijn net weer anders.

Op de wanden heb ik figuratieve gravures laten aanbrengen, geïnspireerd op de Nazcalijnen uit Peru. De mensfiguren liggen iets verdiept in het cement. De Mañana vloerlampen van ontwerpster Marie-Louise Gustafsson, die je nonchalant leunend tegen de muur staan op te wachten, maken het plaatje compleet.

Deze metamorfose is het summum in mijn vak

Centraal in de ruimte staat een volledig met marmer beklede wand, met daarin een gashaard met extra hoge vlammen. De bijzondere tekening in het marmer is verkregen door verschillende panelen uit een blok marmer te zagen. Deze techniek heet butterfly; de panelen zijn horizontaal en verticaal opengeklapt als vierluik.
De wand is de spil waar alles om draait en deelt het appartement op in leefgebieden, zonder dat je de ruimtelijkheid verliest.

Het vrijstaande barmeubel is volledig custom made. De verfijndheid en het materiaalgebruik maken het tot een sieraad in de ruimte. De ‘rok’ is opgetrokken van vintage gerecycled leer. De plint en kraag is samengesteld uit rond gebogen, donker gebeitst, eikenhout. Het dunne bar blad is van marmer. Qua kleurtinten sluit het prachtig op elkaar aan. In het meubel zit een koelkast verwerkt. Kortom de ideaal plek om een avond met vrienden te starten of te eindigen.

De grote raampartijen geven dit appartement allure, je torent uit boven de stad

De grote raampartijen rondom, geven dit appartement allure, je torent uit boven de stad. De keuken heeft een prominente plek en oogt als een ‘werkplaats’, waar alles draait om het bereiden van heerlijk eten en waar je met elkaar samenkomt. Het is een ultieme ontmoetingsplek geworden. De twee RVS wasemkappen zijn naast functioneel, echte eyecatchers. Het kookeiland lijkt te zweven en is opgebouwd uit meerdere lagen en afgewerkt met verschillende houtsoorten. Het dunne marmeren blad topt het geheel af.


Betrokken partijen :
Natuursteen: Solid Nature
Sanitair: Jee-O Slim line serie
Verlichting: LightBoxx
Aannemer: Maverickbouw
Bouwkundige: Joe Webb Design
Wand materiaal: Viroc Baars en Bloemhoff
Kraan keuken: Gessi, Inciso black metal brushed
Openhaard: Kalfire GP115/75, met extra hoge vlammen
Bar: Eiken met geribbeld leer, gerecycled van: Buxkin

Interieur aankleding in samenwerking met:
Morph Design 
Links & Co. 
Taatsdeuren met scharnieren van Frits Jurgens

Fotografie: Rob Kater Photography