Hotel Twenty Seven

6 sterren hotel op de Dam – Amsterdam

De signatuur van interieurontwerper Cris van Amsterdam is goed zichbaar bij de totstandkoming van het unieke karakter van Hotel TwentySeven. Samen met ontwerper Wim van de Oudeweetering vormt hij het design team en ontwierp hij tal van sfeermakers en stijlelementen voor het meest tot de verbeelding sprekende boetiek hotel van Nederland. “Hotel TwentySeven is het toppunt van luxe, als interieurontwerper is er geen completere opdracht denkbaar”.

“Ik ben trots op mijn bijdragen aan het bijzondere karakter van wellicht het meest tot de verbeelding sprekende boetiek hotel van Nederland”

Zo ontwierp Cris onder andere de ontvangstbalie, uitgevoerd in Onyx, een natuursteen uit Iran. De balie licht op en toont de prachtige gelaagdheid van het miljoenen jaren oude gesteente. Maar ook de lichtsculptuur in het atrium, zijn ‘ resonating lights’. De glazen elementen zijn handgeblazen in Leerdam en komen ’s avonds tot leven door de Dydell lichtbronnen die subtiel van kleur veranderen ,wat een sprookjesachtige sfeer oplevert. Voor de paneeldeuren tekende hij een prachtige ‘molenwiek’ vlakverdeling en voor de badkamers ontwierp hij de elegante wastafelmeubels, geïnspireerd door modehuis Chanel.

Zijn materiaalkeuzes zijn eerlijk en contrastrijk. Brons, zijden en natuursteen, gecombineerd met donker gebeitst eiken. Ze versterken elkaar en worden vaak mooier in gebruik.

3 Entree 8091 V1plat


Betrokken partijen:
Verlichting – Brand en van Egmond
Natuursteen – Solid Nature
Sanitair – THG
Stoffen – Pierre Frey
Stoffen – Rubelli of Venice
Stoffen – Etro
Home Couture – Bernie Dekker
Bedden – Nilson

Website: http://www.hoteltwentyseven.com

All images are under copyright ©Cris van Amsterdam