Oudegracht utrecht ontworpen door interieurontwerper Cris Van Amsterdam


Oudegracht 1, 3, 8

Camera Studio – 9 high-end appartementen

Zichtlijnen zijn steevast het uitgangspunt bij de opbouw van de interieurontwerpen van Cris van Amsterdam.
Voor de 9 appartementen die in de voormalige bioscoop in hartje Utrecht zijn gerealiseerd, kreeg Cris alle ruimte om ze uniek en bijzonder te maken. Geen ruimte is hetzelfde, wel hebben ze allemaal uitzicht op de Domtoren en de Oudegracht.

“Zichtlijnen zijn voor mij essentieel. Met doorkijkjes en gelaagdheid breng ik spanning in een interieur”

De appartementen zijn ruim en ogen luxe maar dan heel ongedwongen, een mix van industrieel, warm, aards en knus. Je hoeft er niet op je hoede te zijn, er mag geleefd worden.  Qua materiaalgebruik speelt Cris graag met contrasten. Klassiek versus rauw. Naast strak gestuukte muren zijn ook delen afgewerkt met cement of zie je juist de baksteen, met daar tegenaan witte of zwarte hoogglans lambrisering. Verder werkt hij enkel met duurzame materialen, die gaan lang mee en geven een ruimte karakter. En niet onbelangrijk; er moet humor in zitten, dat mogen de bewoners zelf gaan ontdekken.

Cris laat zich graag inspireren door de lofts die we kennen uit wereldsteden als New York en Parijs. De badkamers zijn zwart wit, met veel contrast, liefst met een vrijstaand ligbad. Stalen deuren met veel glas zorgen er voor dat de verschillende ruimtes met elkaar in verbinding blijven.

Prachtig appartementen Oudegracht in het hart van Utrecht ontworpen door interieurontwerper Cris van Amsterdam.


Betrokken partijen:
Wastafelmeubels – Not only white (Marike van Andeweg)
Kranen – Jee-O
Radiatoren – Heat and Design Ad Hoc
Radiatoren – Vasco Vintage 50
Verlichting: Studio Rublek, Aleksandar Rublek

All images are under copyright ©Cris van Amsterdam

Gallery